Üdvözöljük a Kerekerdő Oviban!

Óvodánk 2000. óta működik Budapesten a II./A kerületben, kertes, családi házban. A tevékenységközpontú, hagyományőrző pedagógiai programunk kiemelt fejlesztési feladatokat tartalmaz, amely egy gyerekközpontú elvet vall, érzelem gazdag szemléletet sugározva.

Az óvodai nevelésünk családias, derűs légkörben folyik, a gyerekek érdekeit, megfelelő fejlődését szem előtt tartva. A gyerekek színvonalas ellátását a szakképzett pedagógusok és gondozónők mellett, a több szinten kialakított helységeink, és tárgyi feltételeink biztosítják. Pedagógiai munkánk egyéni fejlesztésen alapul, ennek alapvető feltétele a családokkal való együttműködés. Óvodánkba érkezéskor megismerkedünk a gyerekek otthoni szokásaival, egyéni szükségleteivel. Szülői értekezlettel, napi személyes beszélgetésekkel törekszünk a jó kapcsolat megtartására.

A 3-6 éves gyermek alapvető tevékenysége a játék. Az óvodáskor végéig ez az a színtér, ahol a legeredményesebben, leghatékonyabban játszódik le a tanulás. Mindennapi tevékenységeinket is ezen keresztül bontakoztatjuk ki, áthatja egész óvodai életünket. A gyermekek kifejezőkészségét, erkölcsi értékeit, ítéleteinek alakulását, fogékonyságát fejlesztjük mesékkel, színházlátogatásokkal. Mozgásuk sokoldalú fejlődését változatos tevékenységekkel, külön programokkal segítjük elő.

  • Egy, kis létszámú (maximum 18 fős) vegyes csoport.
  • Angol nyelv tanítás a foglalkozások során az óvónő irányításával. A gyerekek angol nyelvű mondókákkal, versekkel, körjátékokkal ismerkedhetnek meg. Az angol nyelvet az hétköznapi szituációkban is naponta hallják.
  • Étkezésünket fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag reformkonyhával biztosítjuk. Minden étkezést az óvodában készüljük el, saját főzőkonyhánkban. Gyümölcsöt naponta fogyasztunk.
  • Saját, főállású fejlesztő pedagógussal dolgozunk, aki személyre szabott egyéni tervet készít szükség esetén. 5 éves korban iskolaérettségi vizsgálaton vesznek részt a gyerekek, melyre közösen fejlesztési tervet készítünk.
  • Óvodánkban szakképzett logopédus, fejlesztő pedagógus, gyermekorvos kíséri figyelemmel a gyerekek egészséges életének fejlődését.
  • Évente fogorvosi-, és 4-5 éves kortól hallás- és látásvizsgálaton vesznek részt csemetéink.
  • Az óvodai tevékenységek, és kezdeményezések mellett lehetőség van fakultatív programokon részt venni az óvodában.